Wat is een sloperij?

Wat is een sloperij?

Wat is een sloperij?

Een sloperij kan veel dingen zijn, maar hier hebben we het vooral over een autosloperij. Hier worden namelijk auto’s gesloopt die andere mensen niet meer nodig hebben. Vaak zijn dit auto’s die oud zijn of auto’s die niet meer gemaakt kunnen worden. Een sloperij zorgt ervoor dat de auto’s verwerkt worden en eventueel voor nieuwe producten gebruikt kunnen worden. De meeste sloperijen zijn erkend door het RDW en kunnen een voertuig ook vrij waren. Voor veel mensen is het de beste keuze om hun auto naar de sloperij te brengen.  Daarnaast is het voor een sloperij van groot belang dat ze aangesloten zijn bij het ARN. Deze zorgen er namelijk voor dat alles ook gerecycled wordt en dat het proces duurzaam is. Maar wanneer breng je een auto naar de sloperij? En wat doen ze precies? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Wanneer je auto naar de sloperij brengen?

Heb je net een ongeluk gehad en is je auto total loss verklaard, of komt je auto niet meer de keuring door? Vervelend, maar dat betekent wel dat je de auto moet laten maken en soms liggen de reparatiekosten behoorlijk hoog. Bij tweedehandse auto’s betekent dit vaak dat de kosten hoger liggen dan de dagwaarde voor de auto. Je kunt dan beter afscheid nemen van de auto en deze verkopen. Veel mensen proberen op het internet een sloopauto te verkopen, maar dit kan in sommige gevallen maanden duren. Je auto is klaar voor de sloperij en een sloperij koopt graag je sloopauto op. Op deze manier kun je een kleine vergoeding verwachten van ongeveer 100 euro, maar ben je wel direct van je voertuig af. Een sloperij kan namelijk de auto vrij waren, zodat deze niet meer onder je naam staat.

Demontage

Wanneer het voertuig niet meer onder je naam staat, kan de sloperij direct aan de slag met de demontage van het voertuig. Zo worden alle vloeistoffen en gevaarlijke stoffen zoals de accu uit het voertuig gehaald. Ook wordt er gekeken naar de onderdelen en worden deze vaak opgeslagen in een magazijn voor latere verkoop. De onderdelen worden natuurlijk wel goed schoongemaakt, zodat ze opnieuw gebruikt kunnen worden. Wanneer de sloopauto geen economische waarde meer heeft voor de sloperij, wordt deze naar een shredder gebracht. Hier wordt je sloopauto verder verwerkt totdat er niets meer van over is en alles hergebruikt is. 

Categorie:Uncategorized