Je auto naar de autosloop brengen, hoe werkt dat?

Je auto naar de autosloop brengen, hoe werkt dat?

Je auto naar de autosloop brengen, hoe werkt dat?

Heb je een ongeluk gehad met je voertuig en is deze total loss verklaard? Vervelend, maar dit betekent dat je je auto moet laten maken. Hetzelfde geldt voor wanneer je auto is afgekeurd bij de apk. Het laten maken van je auto kan veel geld kosten en vooral bij oude tweedehands auto’s, is dit niet de moeite waard. Zo zijn de reparatiekosten een stuk hoger dan de waarde van je voertuig. Je kunt op dit moment beter de auto verkopen en dit is een ingewikkeld proces. Vooral als je via het internet probeert om je sloopauto te verkopen kan dit meerdere maanden duren. Echter, is er een oplossing en kun je de auto ook verkopen aan een autosloop. De autosloop is een andere term voor autosloperij en deze zijn vaak erkend door het ARN en het RDW. Maar hoe werkt het precies? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, lees het daarom eens grondig door.

Wat doet de autosloop?

De autosloop is vaak erkend door het RDW en kan je auto opgeven voor demontage bij het RDW. Je krijgt op deze manier een vrijwaring code en zo staat je auto niet meer onder je naam. Dit betekent dat je geen belasting voor het voertuig meer hoeft te betalen. Zodra de papieren zijn geregeld gaat de autosloop direct aan de slag met de demontage van je sloopauto. Dit doen ze natuurlijk op een duurzame manier en daarom halen ze alle vloeistoffen uit je voertuig. Ook maken ze gebruik van de onderdelen en strippen ze je sloopauto van waardevolle onderdelen. Deze auto onderdelen slaan ze op in een magazijn voor de latere verkoop. Als de auto geen toegevoegde waarde meer heeft, wordt deze naar een shredder gestuurd. De afvalstoffen hiervan worden door het ARN verder verwerkt in nieuwe producten.

De juiste autosloop vinden

Voordat je de sloopauto naar de autosloop brengt, wil je een geschikte autosloop vinden. Het is dan van groot belang dat je een erkende autosloop vindt, zoals het RDW en het ARN. Je wilt ook een autosloop vinden in de omgeving en met een ophaalservice. Soms is het namelijk moeilijk om een sloopauto naar de autosloop te brengen. Sommige autosloperijen hebben daarom een ophaalservice, hiervan kun je perfect gebruik van maken. Kijk daarom goed rond op het internet en controleer de websites van verschillende autoslopen. Je kunt ook eventueel zien op de website wat de vergoeding wordt van je auto.

Categorie:Uncategorized