Wat is een autosloperij?

Wat is een autosloperij?

Wat is een autosloperij?

Een autosloperij is een plek waar diverse auto’s gesloopt worden. Dit zijn natuurlijk geen gloednieuwe auto’s, maar juist auto’s die geen waarde meer hebben voor de maatschappij. Een autosloperij is waarschijnlijk niet hoe je denkt dat het precies is. In de films zie je vaak grote industrieterreinen met sloopauto’s die opgestapeld zijn. In praktijk is dit niet meer zo en zijn autosloperijen goed vooruit gegaan. Zo zijn ze vaak erkend door het ARN en demonteren ze een sloopauto op een duurzame manier. Dit is dan niet slecht voor het milieu en alle stoffen van de auto worden verwerkt in nieuwe producten. Echter, is niet iedere sloperij hetzelfde en heeft Nederland verschillende sloperijen. Sommige sloperijen verkopen ook auto-onderdelen en schadeauto’s. Wanneer maak je gebruik van een autosloperij? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Wanneer gebruik maken van een autosloperij

Je maakt gebruik van een autosloperij, wanneer je een sloopauto hebt. Een sloopauto is een auto die geen waarde meer heeft voor de maatschappij. Vaak valt een sloopauto niet meer te maken, echter kun je deze wel laten maken. De kosten van de reparatie zijn vaak een stuk hoger dan de dagwaarde van je sloopauto. Het kan zijn dat je auto total loss is verklaard, maar ook dat je auto niet door de keuring komt. Vaak is er niets meer wat je kunt doen en is het verstandig om je auto te verkopen. Het verkopen van de auto lijkt eenvoudig, maar op het internet kan dit soms maanden duren. Niemand heeft namelijk interesse in een oude sloopauto, echter is er wel een oplossing. Je kunt de auto namelijk naar de autosloperij brengen en hier zitten verschillende voordelen aan verbonden. Je bent onder andere direct af van je sloopauto en je krijgt een kleine vergoeding.

Wat doet de autosloperij precies?

Wanneer je sloopauto binnenkomt bij de autosloperij, gaan ze vrijwel direct aan de slag met de demontage. Eerst wordt de auto opgegeven voor demontage bij het RDW, zodat je een vrijwaring krijgt voor je sloopauto. Ze halen alle vloeistoffen en bijvoorbeeld de accu uit het voertuig. Daarna kunnen ze beginnen met het demonteren van de auto en halen ze alle onderdelen uit het voertuig. De waardevolle onderdelen worden opgeslagen in een magazijn en op een later moment doorverkocht. Ten slotte wordt de auto naar de shredder gebracht, hier wordt de auto helemaal verwerkt totdat er niets meer van over is.

Categorie:Uncategorized