Schadeauto 

Schadeauto 

Schadeauto 

Als je een ongeluk hebt gehad. Of je bent ergens tegenaan gebotst heb je vaak schade aan je auto. Dit is helemaal niet erg want je kan hier mee gewoon naar de autogarage. Vaak zie je de schade in de auto goed zitten. Het kan van alles zijn. Je banden kunnen lek zijn, je kan een deuk hebben. Maar je kan er soms ook helemaal niks aan doen. Bijvoorbeeld een spiegel in je ruit door een steen die er tegenaan is gekomen. Of iets in de motor of de binnenkant van de auto. 

Kan je een schadeauto nog verkopen? 

Je kan een schadeauto zeker weten nog verkopen. Een schadeauto zijn vaak veel goedkoper dan auto’s die nog helemaal goed zijn. Je moet wel altijd eerlijk blijven over de schade die de auto heeft. Als je precies vertelt wat de schade op de auto is kan de koper er rekening mee houden. Het is natuurlijk niet eerlijk om te liegen over de schade die de auto heeft. Mensen die een schadeauto willen kopen zijn ook vaak mensen die het leuk vinden om de auto zelf te repareren. Meestal verkopen ze de schadeauto daarna weer door voor meer geld. Je kan dus ook zelf je auto naar de autogarage brengen om hem te maken en daarna door te verkopen. 

Verschillende soorten schade

Met sommige schadeauto’s kun je gewoon nog de openbare weg op. Zo kan het zijn dat er alleen blikschade aan het voertuig zit, maar ook andere vormen van schade. Deze auto’s zijn prima te gebruiken voor vervoer, maar dit is niet altijd mogelijk. Soms zit er teveel motorische schade aan het voertuig dat deze ook echt verkocht moet worden. Je kunt veel doen met je schadeauto, maar de meeste mensen kiezen ervoor om deze naar de sloop te brengen. Op de sloop krijg je namelijk nog een redelijke prijs voor je voertuig en kan het zo zijn dat je zelfs meer krijgt. Wat doen ze op de sloop met je schadeauto? Je leest het hieronder.

Wat doet de sloperij

De sloperij zorgt ervoor dat de auto helemaal uit elkaar gehaald wordt. Dit gaat natuurlijk op een duurzame manier en er wordt vaak ook gekeken naar de onderdelen. Deze worden onder het voertuig gehaald en ook doorverkocht aan andere personen. Als de auto geen toegevoegde waarde meer heeft, wordt deze naar de shredder gebracht. De afvalstoffen hiervan worden naar een recyclebedrijf gebracht (ARN).

Categorie:Uncategorized